Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 σημαντικοί λόγοι για τον εμβολιασμό των εφήβων

teenagers

 

  1. Οι ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό δεν έχουν καταπολεμηθεί πλήρως

    Οι ιοί και τα βακτήρια που προκαλούν μολυσματικές ασθένειες και θανάτους εξακολουθούν να υπάρχουν και μπορεί να μεταδοθούν σε εκείνους που δεν προστατεύονται από τα εμβόλια. Έφηβοι που είχαν εμβολιαστεί κατά την παιδική τους ηλικία, αλλά των οποίων η ανοσία έχει εξασθενήσει, είναι συχνή πηγή μετάδοσης του Κοκκύτη σε βρέφη.

 

  1. Τα εμβόλια συνεισφέρουν στην υγεία των εφήβων

    Σύμφωνα με τα Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, ο εμβολιασμός συστήνεται στην παιδική, εφηβική και ενήλικη ζωή έτσι ώστε να παρέχεται μία διαρκής προστασία ενάντια σε επικίνδυνες ασθένειες και λοιμώξεις. Ωστόσο, πολλοί έφηβοι δεν έχουν εμβολιαστεί όπως συνιστάται, αφήνοντας τους εαυτούς τους ευάλωτους στις ασθένειες αυτές.

 

  1. Τα εμβόλια είναι εξίσου σημαντικά όσο η διατροφή και η άσκηση

    Όπως η υγιεινή διατροφή, η διαρκής άσκηση και οι προληπτικοί έλεγχοι υγείας, έτσι και τα εμβόλια διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της προ-εφηβικής και εφηβικής ηλικίας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με εμβόλια που συνιστώνται ειδικά για τους εφήβους.

 

  1. Ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει ζωές

    Υπάρχουν λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβολιασμό οι οποίες μπορεί να είναι θανατηφόρες. Για παράδειγμα, η μηνιγγιτιδοκοκκική λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα, σκοτώνοντας έναν κατά τα άλλα υγιή έφηβο μέσα σε 24 με 48 ώρες.

 

  1. Τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία απο μολυσματικές ασθένειες

    Τα εμβόλια είναι από τα ασφαλέστερα ιατρικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα και μπορούν να αποτρέψουν την ταλαιπωρία και τα έξοδα που σχετίζονται με μολυσματικές ασθένειες. Οι πιθανοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις ασθένειες που προλαμβάνουν τα εμβόλια είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τα ίδια τα εμβόλια.

 

  1. Τα εμβόλια δεν προκαλούν την ασθένεια την οποία έχουν σχεδιαστεί να αντιμετωπίσουν

    Οι άνθρωποι δεν προσβάλλονται μέσω του εμβολιασμού από την ασθένεια που το εμβόλιο έχει σχεδιαστεί να προλαμβάνει. Ορισμένα εμβόλια περιέχουν «νεκρά» (αδρανοποιημένα) μικρόβια και είναι αδύνατο να νοσήσεις από αυτά. Άλλα εμβόλια περιέχουν «ζωντανά» αλλά εξασθενημένα μικρόβια και έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζεται επίσης ότι δε θα νοσήσεις από αυτά.

 

  1. Υγιείς και νέοι σε ηλικία άνθρωποι μπορούν να αρρωστήσουν επίσης

    Τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι βρίσκονται συνήθως σε μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από σοβαρές λοιμώξεις και επιπλοκές, αλλά οι ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό μπορούν να εμφανιστούν στον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των υγιών εφήβων. Η εφηβεία είναι μια πολύ καλή στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί επαρκώς κατά την παιδική σας ηλικία και να μάθετε για τα εμβόλια που συνιστώνται ειδικά για τους εφήβους.

 

  1. Οι ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό κοστίζουν ακριβά

    Οι ασθένειες όχι μόνο έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στα άτομα και τις οικογένειές τους, αλλά αντιπροσωπεύουν και ένα υψηλό τίμημα για την κοινωνία στο σύνολό της. Ένας μέσος χρόνος νόσησης από γρίπη μπορεί να διαρκέσει έως και 15 ημέρες και συνδέεται άμεσα με αρκετές χαμένες σχολικές ημέρες.

 

  1. Όταν οι έφηβοι αρρωσταίνουν, είναι πιθανό να αρρωστήσουν και οι γύρω τους

    Σε γενικές γραμμές, οι ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό είναι πιο επικίνδυνες για τα πολύ μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους. Με το να εμβολιαστείτε, θα είστε σε θέση να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθώς και την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

 

  1. Ο καθένας αξίζει την ευκαιρία να παραμείνει υγιής

    Το να λάβετε όλα τα συνιστώμενα εφηβικά εμβόλια αποτελεί ένα σπουδαίο ξεκίνημα για μια υγιή ενήλικη ζωή. Δεδομένου ότι τα εμβόλια είναι μία ασφαλής και εύκολη διαδικασία για την πρόληψη των νοσημάτων, γιατί να μην επωφεληθείτε πλήρως από αυτή;

 

Κοινοποίηση

Χρήσιμα Links

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:
http://www.who.int/en/

Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων ΗΠΑ (CDC):
http://www.cdc.gov/

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας:
http://eody.gov.gr/

Παγκόσμιος Συνασπισμός Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (GAVI):
http://www.gavi.org/

Vaccines Europe:
http://www.vaccineseurope.eu/

Vaccines.gov:
http://www.vaccines.gov/

Υπουργείο υγείας:
http://www.moh.gov.gr/

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία:
http://www.hts.org.gr/

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας & ενημέρωσης για τα εμβόλια:
http://www.infovac.gr/

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων:
http://www.eof.gr

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία:
http://www.e-child.gr

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία:
http://bit.ly/efimeries-nosokomeion

Εφημερεύοντα Φαρμακεία:
http://bit.ly/efimeries-farmakeion